Sepetinizde ürün bulunmuyor.

THE SPIEGEL PUBLISHING HOUSE

Hamburg'daki Spiegel Yayınevi binalarının tefrişatı, Panton'un iç tasarımlarının en seçkin örnekleri arasında sayılıyor ve hala var olan birkaç Verner Panton tasarımı binadan biri.

Panton, 1969 yılında Hamburg'un Ost-West Caddesi'ndeki modernize binasına taşınan ünlü haber dergisi için avlu ve lobi ile giriş alanını, kantin ve bar alanlarını, binanın bodrum katında çalışanlar için yüzme havuzunu tasarladı. Editoryal konferanslar ve dinlenme salonları için renk şemaları tasarlayan Panton bu renk şemalarını koridorlarda da kullanmıştır. Böylece tekrardan renk şemaları, Panton'un tipik oda tasarımı birleşimini sağlayan önemli bir tasarım öğesi haline geldi. Tüm tasarımlarının Verner Panton’ a ait olduğu Spiegel Yayınevinde sözleşmeye göre tüm mobilyalarının Knoll International’ dan sipariş edilmesi gerekiyordu. Duvarlarda ve tavanlarda kullanılan özel tasarım ayna aydınlatması büyük önem taşıyordu. Yüzme havuzu alanı kısa bir süre sonra bir yangın nedeniyle tahrip olmuş ve giriş ve lobi 90'larda büyük bir yeniden tasarım görmüş olsa da, kantin şimdiye kadar orijinal versiyonunda kalmıştır ve bugün eşsiz ve değerli bir tarihi belgeyi temsil etmektedir.